ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

İSCEHİSAR

AFYON İLİ İSCEHİSAR İLÇESİ
İSCEHİSAR İLÇE TANITIM
iscehisar
afyon iscehisar
iscehisar afyon



BİLİNEN İLK İSMİ “DOCİMEON” DUR. ROMA KRALI LYSİMACHOS’ UN GENARALLERİNDEN DOKİMOS TARAFINDAN KURULDUĞU İÇİN BU ADI ALMIŞ VE 12. YY. KADAR BU İSMİ TAŞIMIŞTIR. SELÇUKLU VE OSMANLI DÖNEMLERİNDE “İSSİZCEKARAHİSAR” İSMİYLE KAYITLARA GEÇMİŞTİR. ZAMANLA “İSCEHİSAR” İSMİNİ ALMIŞTIR

İSCEHİSAR  RESİMLERİ
İSCEHİSAR FOTOĞRAFLARI
İSCEHİSAR TANITIMI
İSCEHİSAR TARİH
İSCEHİSAR
AFYON İSCEHİSAR
İscehisar , Afyonkarahisar ilinin bir ilçesidir. iscehisar antik roma döneminde "docimeion"adıyla bilinmekte olup o dönem de kendi adına para bastırmış olan yerleşim yerlerindendir.
İSCEHİSAR İLÇE TARİH
İscehisar- Tarihçesi
İSCEHİSAR ismi ile ilgili olarak, Anadolulun Türkler tarafından fethedilmesi yıllarına bakıldığında şu bilgilere rastlamaktayız."Çin Tarihçilerine göre eski Türk ili (TÜRKiSTAN) Hiyenigne (KOYUNLU)Devleti beş büyük hanlık şeklinde yönetiliyordu. Kuzey'de KARAHAN, Güney'de AKHAN, Batı'da KIZILHAN, Merkezde SARIHAN (ILHAN) , Doğu'da GÖKHAN komuta ediyordu."
Iscehisar Kocakopru
koca köprü
Selçuklu hükümdarı I. Mesut döneminde Afyon civarında 300 yerleşim bölgesi tespit edilmiş, yukarıda bahsedilen Türk boyları buralara iskan edilmiştir.Oturumuna tahsis edilen ulusun mensup olduğu boy adına göre bu yörelerin adları konulmuştur.Bu beş boydan bölünerek Anadolu'ya gelenlerin yerleşim alanları şunlardır: "KAR, KARACA, KARASAR, (KARAHİSAR-AFYON) İSCEKARAHİSAR- (İSCEHİSAR) , KARACAÖREN, (BELKARAMIK), KARADİLLİ, KARAYOKUŞ…"
Iscehisar Giresunlular Sehitligi
GİRESUNLULAR ŞEHİTLİĞİ
Bu bilgiler ışığında düşünüldüğünde , İscehisar adı Karahan boyundan gelen Türklerin adı'dır.Yaşlıların zaman, zaman kullandıkları İscekareser şeklindeki ifadelerden de bu hükme varmak mümkündür. Demek ki Türkler 800 yıl önce Anadolu'yu vatan olarak benimsemişlerdir. Karahanlı lar boyundan gelenler de yöreye İscekaraser adını vermişlerdir. Zamanla bu isim İscehisar'a dönüşmüştür.
İscehisar'ın tarihini aşağıda dönemler halinde görebiliriz :
1 - ESKİ TUNÇ ÇAĞINDA İSCEHİSAR : İscehisar ilçesi çevresinde yapılan yüzey araştırmalarında höyüklerde rastladığımız en eski uygarlık izi eski Tunç dönemi uygarlığıdır. Ancak günümüze kadar bilimsel bir kazı yapılmadığı için kesin bilgilere sahip değiliz. Bu çağa ait olan ve yayınlara "BAŞVURDU (ALANYURT) TESTİSİ"
 olarak geçen insan biçimli testi, dinsel anlamda ana tanrıça Kübele' ye sıvaların dökülerek adandığı kaptır.Bu kabın bölgemizde başka bir örneği bulunmadığı için önemi büyüktür. Bu nedenle uluslar arası sergilerde Afyon müzesini ve Afyon ilini temsil etmesi, önemini vurgulamaktadır.

2 - HİTİT DÖNEMİNDE İSCEHİSAR: İlçe sınırları İçinde Seydiler Kasabası'na bağlı Yanarlar mahallesinin Küpyeri mevkii adı ile anılan tarlada 1975-1976 yıllarında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü, profesörlerinden Kutlu Emre tarafından yapılan bilimsel Arkeolojik kazı sonunda Hitit dönemine ait bir küp mezarlık bulunmuştur.

M.Ö. II. Bin yılı başlarında kullanılmış olan bu mezarlık Seydiler, dolayısıyla İscehisar bölgesi'nde Hitit Uygarlığının varlığını göstermektedir. Bu kazıdan çıkan eserler Afyon Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir.

3 - FRİG DÖNEMİNDE İSCEHİSAR : Seydiler Kasabasındaki kale, Kırkinler kayalığının üstünde bulunan Kurban çukurları ve Selimiye köyündeki İbrahim inleri adı ile anılan oyma tapınak içindeki Kybele kabartması, bu dönemin kalıntılarındandır.

4 - ROMA VE BİZANS DÖNEMİNDE İSCEHİSAR: Helenistik dönemde Dokimeon adıyla bilinen İscehisar; bugünkü oturduğu alan üzerine büyük İskender'in generallerinden Frigra satrabı Antigon' un , Şuhut (SYNAADA) valisi Dokimos tarafından, ordusunda bulunan Makedonyalı askerlere barınak olarak garnizon şehri biçiminde M.Ö. 321 tarihinde kurulmuş ve bu nedenden dolayı Makedonyalıların Dokimeon' u adıyla adlandırılmıştır. 
Tarihte kalabalık bir yerleşim birimi olan İscehisar'ın etrafı kale surları ile çevrili idi. Eskihamam mahallesindeki Kapıağzı denilen mevkide bu kalenin tahrip olmuş saray bölümü mevcuttur. Bugün, ilçe merkezinde bulunan 
Kocaköprü diye anılan tarihi köprü M.Ö.321-301 yılları arasında yapılmıştır. Kült merkezi olarak bilinen kahya tepesinde bir darphanenin kurulduğu, Afyon ili Tarihi yazarı Süleyman GÖNÇER tarafından belirtilmektedir.
İscehisar Tarihi Köprü -Afyonkarahisar İscehisar
 Dokimeon'un büyük bir kent olduğuna, günümüzde ilçe merkezinde bulunan büyük boy mimarı mermer direk ve taş sütunlar, heykeller tanıklık etmektedir.
 İmparator Jüstianos (M.S.532-537) yıllarında Ayasofya kilisesini yaptırmaya başladığında, İscehisar' daki Dokimeon mermer ocakları çalıştırılarak kilisenin yapımında Dokimeon mermeri kullanılmıştır.
İscehisar ilçesindeki ilköğretim okulu-Afyonkarahisar İscehisar
5 - SELÇUKLULAR DÖNEMİNDE İSCEHİSAR: 1071 Malazgirt meydan muharebesini müteakiben Türk boyları Anadolu'ya yerleşirken , Türk aileleri Afyon ve havalısını mekan tutarlar. Afyon'un Türk topraklarına 
katıldığı bu dönemde İscehisar 'a fetihten sonra Türk aileleri yerleşmiştir. İscehisar' ın Müslümanlar tarafından yerleşim yeri olarak kuruluşu bu döneme rastlar. İnsanımız tarafından kıymeti bilinemeyen Eskihamam, Ulu Camii, mektep ve medresesi Selçuklular döneminde inşa edilmiştir.
İscehisar ilçesinde turistik yerler -Afyonkarahisar İscehisar
 Bu tarihi eserlerin kıymetleri takdir edilmediğinden hepsi de yerle bir edilmiş; Günümüze bir kitabe bile bırakılmamıştır. Selçuklular dönemi' ne ait İscehisar' daki en eski bina, ibadet ve eğitim amaçlı olarak kullanılan Çukur mahallesi'ndeki mescit'tir. Bu tarihi binanın, mihrabı, minberi de bulunan bir ibadethanesi olduğu gibi , eğitim faaliyetleri için ayrı, ayrı odaları' da mevcuttur.
 Cuma Camisi Anadolu Selçukluları Dönemi'nde yapılmıştır. Medrese mahallesi'ndeki İsceli medresesi ve Eskihamam , Türklerin bir beldeyi fethettikten sonra kurdukları, gelenekselleştirdikleri hizmet amaçlı birimlerdendir. Selçuklular döneminde İscehisar adı kullanılmaya başlanmış ve bu isim günümüze kadar değişmeden gelmiştir.

6 - OSMANLILAR DÖNEMİNDE İSCEHİSAR: Osmanlılar döneminde İscehisar, hizmet amaçlı Tekkeler, zaviyeler ve sifahaneler diyarıdır. Seydiler'de kuduz hastalığının tedavisini yapan Hasan-ı Basri , Göynük'te Molla Akşemsettin ve İscehisar' da Kırkkavak' ta Hasan
 Hüseyin gibi bilgin, toplumun saygı ve sevgisini kazanmış insanlar diyarıdır. Osmanlılar dönemi'nde Afyonkarahisari sahip sancağı olarak beş sancaktan biri ölürken , İscehisar da bu idari işleyişin içinde yerini almıştır.
Frig Vadisi kuşağında, M. Ö. 3. yüzyıldan beri yerleşim yeri olan İscehisar  ilçesi yakınlarındaki Kırkinler
7 - CUMHURİYET DÖNEMİNDE İSCEHİSAR: 1922 Yılı ilkbaharında Yunan askeri tümeni, Güzelim mevkisinde karargahını kurmuştur. Bir alay da Kırkkavak yanındaki Kavak Çukuruna oturmuştur.
 Bu yıllarda İscehisar' lılar Seydiler, Konarı , ve Kırkinlere Muhacir çıkmışlardır. Sakarya Meydan Muharebesini kaybeden Yunan askerleri İscehisar' ı da talan edip yakmak istemişlerdir. 
dağılan kayalar
26.Ağustos.1922' de sabah erkenden Türk askeri Ağaçlıkepez'den ateşe başlar. Türk topçusunun isabetli ateşi sonucu, Yunan ordusunun paniğe kapılıp 
dağılmasına sebep olur. Güzelim'dem Bahçecik İstikametine kadar uzanan istihkamları terk ederek kaçar. İscehisar' lı bir yıl dışarıda Muhacir olarak yaşadıktan sonra kendi beldesine dönmüştür. İstiklal savaşına İscehisar' dan 
askeri okul mezunu subay olarak, Molla Mehmet ve Hasan Efendi yedek subay olarak, Arif Hoca, Süleyman Çavuş, Tıngır Mehmet, Molla Halil iştirak etmişlerdir. Her aileden askerlik yapabilecek yaşta kim varsa bu savaşa katılmıştır.
Afyon Ankara yolu
8 - 19.06.1987 tarih ve 3392 sayılı kanunla ilçe olmuş ve bugünkü konumuna kavuşmuştur.
İSCEHİSAR İLÇE COĞRAFYA
Coğrafi Konumu

Ege Bölgesi'nin en doğusunda bulunan ilçelerden biri olan iscehisar, Afyon ilçelerinden biri olan iscehisar, Afyon iline bağlı olup , Afyon-Ankara karayolunun 23.kilometresindedir. 290 40'-310 43' Doğu Meridyenleri ile 370 40'-390 17' Kuzey Paralelleri arasında olup doğudan 
Bayat, batıdan Afyon (merkez) , kuzeyden İhsaniye ve Çifteler(Eskişehir ilçeleri), güneyden Gebeceler kasabası ile çevrilmiştir.483 km2 yüzölçümüne ve 1990 nüfus sayımı sonuçlarına göre 22.258 nüfusa sahip olan ilçemizin, biri belediyelik olmak üzere 13 köyü vardır.

İSCEHİSAR İLÇE HARİTA
İSCEHİSAR İLÇE YÜZEY ŞEKİLLERİ
Yüzey Şekilleri
Ortalama yükseltisi 1050 m olan ilçemiz yüzey şekillerinde önemli değişiklikler görülür.İlçe topraklarının kuzey ve kuzeydoğu kesimleri oldukça dağlık ve
 engebeli olmasına karşın, güney ve batı kesimleri ise peneplenler halinde dalgalı ve düz bir yapı şeklinde görülür. İlçenin genel görünümü ise bir yayla karakteri taşımaktadır.

İlçe merkezi Belen Tepesi, Koca Tepe, Kahya Tepesi, Tepecik,Tuzla Tepesi, Kıran Tepe ve Hoyuklu Kaş Tepeleri olmak üzere 7 tepe üzerine kurulmuştur. İscehisar Çayı ise, ilçeyi 2'ye ayırmıştır. Volkanik karakterli ve kalkerli bir yapıya sahip olan ilçemizin önemli yükseltileri şunlardır. Ağındağı 1526m, Elmadağı 1516m, Şapane Tepesi 1785m, Köroğlu Dağı 1526m,Madentepe 1894m, Kavaklı Beli 1444m, Karakol Tepesi 1721m, Asar Dağı 1400m, Kepez Tepesi 1354m, Karatoprak Tepesi 1283m, Koşuk Tepe 1194m, Beylik Tepe 1113m, Seydiler köyü civarındaki Peribacaları ile, yine Seydiler Köyünden başlayan Alanyurt ve Selimiye Köylerine doğru bir yay çizerek devam eden fay hattıda, ilçenin önemli yüzey şekil özelliklerindendir.

İSCEHİSAR İLÇE İKLİM
İklim
Coğrafi konumu itibariyle ilçe, Ege ve İç Anadolu Bölgelerinin birbirlerine en çok yaklaştıkları yerde kurulmuştur.Bu özelliginden dolayı iscehisar'da Akdeniz ve Karasal iklimin özellikleri görülür.Ancak denizden olan uzaklığı ,yüzey şekilleri ve yükselti gibi nedenlerden dolayı ilçede karasal iklim daha hakimdir. Batı ve Güneye dönük yamaçlarda ise ılımanlık etkisi daha ağır basar. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı geçen ilçede en soğuk ay Ocak, en sıcak ay ise Ağustos'tur. 

Yıllık sıcaklık ortalaması 120C'dir. Sıcaklığın 00C'ye düştüğü gün ortalaması ise 80 gündür. Kışın kar , İlkbahar'da ise yağmur şeklinde düşen yağışların mevsimlere göre dağılışı şöyledir:ilkbahar'da %35 ,Yaz'da %10,Sonbahar'da %25,Kış'da %30'dur. İlçenin yıllık yağış ortalaması 460 mm;kar yağışlı gün sayısı 14 gün; yerlerin karla örtülü olduğu günlerin ortalaması ise 27 gündür.

İSCEHİSAR İLÇE BİTKİ ÖRTÜSÜ
Bitki Örtüsü
İklim şartlarına ve yüzey şekil özelliklerine bağlı olarak belirlenen doğal bitki örtüsü Bozkır'dır. İlçenin Kuzey ve Kuzeydoğusuna doğru gidildikçe, yani yükseklere çıkıldıkça, bozkır alanlar yerini fundalık ve orman alanlarına bırakır. Yakın tarihe kadar ilçe topraklarının büyük kısmı ormanla kaplı olmasına karşın, insanların bilinçsizce ormanı kullanmaları sonucu bugün orman alanı ilçe yüzölçümünün yalnız ¼'ü kadardır. Başlıca orman ağaçları:Karaçam, Meşe, Ardıç, Palamut, Karaağaç'tır. Ayrıca su kenarları ile sulanabilir alanlarda kavak ve söğüttür. Laden otu, çoban fıstığı gibi çalı kümeleri ile festukada ilçede görülen doğal bitki örtüsünü oluşturan çeşitlerdendir.

İSCEHİSAR İLÇE AKARSU VE GÖLLER
Akarsu ve Gölleri
İlçe topraklarından geçen önemli bir akarsu yoktur. Yaz aylarında kuruyan kış ve ilkbahar yağışlarıyla beslenen bazı dere ve çaylar mevcuttur. Bunların başlıcaları:iscehisar Çayı, Seydiler Çayı, Ortaklar Çayı, Azapali Çayı, Avşar Çayı'dır. Göller yöresinin kuzeyinde yeralan ilçemizde önemli sayılabilecek büyüklükte göl bulunmamaktadır. Seydiler baraj gölü, Kocagöl ve bazı köylerde bulunan hayvanların sulanmasında kullanmak amacıyla yapılan bazı göletler önemli su birikintilerini oluşturur. Yer altı suları bakımındanda ilçe oldukça zengindir. Bu sular içme ve sulama amaçlı olarak kullanıldığı gibi, mermer fabrika ve atölyelerinde makinaların soğutma ve kesim işlerindede kullanılır. Ayrıca ilçe merkezinin yakınlarında acısu denilen yörede maden suyu çıkar.

İSCEHİSAR MEZAR ODALARI
SEYİTLER BARAJI : Seydiler Çayı ile İscehisar Çayı üzerinde toprak dolgu tekniği kullanılarak yapılmıştır. 1963 yılında hizmete açılan baraj,taşkınları önleme ve sulama amaçlı olup 40 milyon metreküp su hacimli ve 2850 hektar sulama kapasitelidir.

KOCAGÖL (ÇORAKLIK) : Yöre halkı tarafından çoraklık da denilen bu göl ilçenin güneyinde yer alır. İlkbahar aylarında suyu çoğalan, yazın ise suları çekilen ve kuruyan bu gölün suları sodalı olduğundan içme ve sulama amaçlı olarak kullanılamaz. Bu gölün suları kullanılamamasına karşın toprağı çeşitli işlerde değerlendirilir. Suların kurumasıyla ortaya çıkan bu toprak tabakası yüzeyinde sodalı bir madde meydana gelir. Halk bu maddeyi çamaşır ve bulaşık yıkamada kullandığı gibi, ciltte meydana gelen kaşıntı,kızarıklık,sivilce gibi rahatsızlıklarında tedavisinde kullanılır. Ayrıca sodalı tabakanın altında olan geçirimsiz nitelikli ve çorak denilen bu toprak, toprak damlı evlerde örtü malzemesi olarak kullanılır.

AĞZIKARA MEZAR ODALARI
İSCEHİSAR İLÇE NÜFUS
Nüfusu
1990 yılında yapılan nüfus sayımı sonuçlarına göre ilçenin genel nüfusu 22258 merkez nüfusu ise 10088 'dir. Nüfus yoğunluğu 46 kişi/km2 olup, nüfus yoğunluğu 70 kişi/km2 olan Türkiye ortalamalarının altındadır. 

Nüfusun bu kadar seyrek ve az olmasının nedeni göçlerdir. Mermerciliğin önem kazanmasında önceki yıllarda ilçeden başka kentlere önemli nüfus göçü olmuştur. Ancak mermercilikle beraber ilçe nüfusunda da belirli bir hareketlenme gözlenmiştir. Bu hareketlenmenin en büyük nedeni mermer sahalarında işçiye olan talep ve1987 yılında iscehisar'ın ilçe olması nüfus artışında da etkili olmuştur.

İSCEHİSAR İLÇE YERLEŞİM
Yerleşim
İlçe merkezi ve köylerinde görülen yerleşme tarzı yerleşik yerleşmeler olup, köyler ve mahalleler toplu halde bulunur. Çevrede taş bol miktarda bulunduğu için, başlıca yapı malzemesi olarak değerlendirilir. Meskenlerin temel ve duvarlarının örülmesinde taş, damların örtülmesinde ise Koca Göl (Çoraklık) dan getirilen toprak kullanılır. Orman içi ve ormana yakın olan köylerde de taş duvarlı toprak damlı meskenlerin yanı sıra ahşap binalarda inşa edilir.

İlçemiz ve köylerimizde son yıllarda yapılan meskenlerde daha modern bir üslup kullanılmıştır. Betonarme ve kiremit çatılı binalar yapılmıştır. İlçemize bağlı 2 kasaba ve 11 köyü vardır.

İSCEHİSAR İLÇE SOSYO VE KÜLTÜREL YAPI
İscehisar- Sosyal ve Kültürel Yapısı
İscehisar nüfusunun çoğunluğu geçimini mermercilik, tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır.

İscehisar merkezinde mermer ocakları ve mermer fabrikaları ekonomik bakımdan önemli bir yere sahiptir. İlçe merkezi nüfusunun % 70'i, köylerde yaşayan nüfusun % 30'u mermercilik sektöründe çalışmaktadır.
İscehisar genelinde Türk Kültürü ve aile yaşantısı hakimdir. İscehisar ilçesi merkez ve köylerinde alt kültür kimlikleriyle ilgili herhangi bir sorun yoktur. Halk etnik bakımdan bütünlük arz eder, ilçe merkez, belde ve köyleri terör ve anarşiden uzak huzurlu bir bölgedir.

Konut yapılaşma oranı ekonomik şartların gelişmesine paralel olarak gelişmekte ve modern konut yapımı gün geçtikçe artmaktadır. Bilhassa merkezde çok katlı yapılaşma ve yerleşim düzeni her geçen gün yaygınlaşmaktadır .
İSCEHİSAR İLÇE EKONOMİ
İscehisar- Ekonomisi
İscehisar ekonomisi genel olarak mermercilik ile tarım ve hayvancılığa dayanır. Ekonomik alanda mermercilik sektörünün önemi çok büyüktür.

İSCEHİSAR İLÇE MERMERCİLİK
Mermercilik
Mermer kalkerlerin metamorfizmaya uğraması sonucu oluşan kaya çeşitlerindendir.
Ülkemizde ve dünyada Afyon mermeri olarak bilinen ve tanınan mermer İscehisar' da çıkartılıp işlenmektedir.

Günümüzde inşaat sektörünün vazgeçilmez elemanlarından biri olan mermer , iç ve dış kaplamada, mutfak, banyo ve tuvaletlerin dekorasyonunda , vazo , heykel, fıskiye ve süsleme işlerinde kullanıldığı gibi , mezar kaplaması ve mezar taşı olarak da önemli bir yer tutar.

İscehisar mermer sahaları, ilçe merkezinin 1 km güneydoğusundan başlamakta ve iki mercek şeklinde bulunmaktadır. Bu iki mercekten birincisi Dangıçtepe, ikincisi ise Bacakale mevkiindedir. Dangıçtepe mermer sahasında 500 metre genişliğinde 1300 metre uzunluğunda 100 metre kalınlığında ; Bacakale alanında ise ; 1000 metre genişliğinde 4500 metre uzunluğunda ve 260 metre kalınlığında mermer yatakları bulunmaktadır. İlçe mermer ocakları yüzey şekilleri itibariyle dalgalı bir alanda olduğu ve buralarının yüksekliğinin 1000 metreyi aştığı görülür. Ocakların bulunduğu alanın yolları yaz kış açık olup ,ulaşım imkanları rahattır. İscehisar ilçesinde mermer ocaklarının işletilmesinin 2000 yıllık bir geçmişe dayandığı eski tarihi mermer eserlerden anlaşılmaktadır.

İSCE HİSAR MEMER
İscehisar'da mermer ocağı işletmeciliği 1980 yılına kadar eski teknolojilerle yapılmaktaydı. Bu yıldan sonra gelişen teknolojiden mermer sektörü de faydalanmış ve teknolojik imkanlar kullanılmaya başlanmıştır. Böylece mermerdeki hammadde olan mermer taşı kaybı en aza indirilmiştir. 1983 yılına kadar mermer işlenmeden ocaktan çıkarıldığı şekilde değişik illere hammadde olarak satılmış olup 1983 yılından sonra işletmeye yönelen mermer sektörü ilçe bazında kurulan mermer fabrikalarında işlenerek çeşitli şekillerde mermer olarak satışı ve ihracatı yapılmıştır.

İSCEHİSAR İLÇE TARIM
Tarım
İscehisar'da tarım arazilerinin çoğunluğunda hububat ekimi yapılmaktadır. Ancak bazı köylerimizde yetersiz olmakla birlikte meyvecilik ve sebze tarımı da yapılmaktadır.
İscehisar'ın yüzölçümü 48.200 hektar olup, 16.000 hektarı tarım alanı, 9.694 hektarı fundalık, 5.600 hektarı çayır-mera 16.906 hektarı tarım dışı arazidir.

16.000 hektar tarım alanının 13.599 hektarı tarla bitkileri 974 hektarı nadas, 63 hektarı meyve alanı, 136 hektar sebze, 22 hektarı bağ, 1206 hektarı kullanılmayan arazidir.
İSCEHİSAR İLÇE HAYVANCILIK
Hayvancılık
İscehisar'ın merkez ve köylerinde ortalama 6 000 baş sığır , 42 000 baş koyun ve 8000 baş keçi varlığı bulunmaktadır .

İscehisar'da tarımsal üretiminin geliştirilmesi için bazı tarımsal projeler yürütülmektedir. Bunlar ;
Bitkisel üretimin geliştirilmesi projesi
Nadas alanlarının daraltılması projesi
Bitki hastalıkları ve zararları ile mücadele projesi
Hayvan hastalık ve zararları ile mücadele projesi
Çayır, mera, yem bitkileri ve hayvancılığın geliştirilmesi projesi
Suni tohumlama çalışması
Doğrudan gelir desteği ve çiftçilerin kayıt altına alınması projesi
Alternatif ürün projesi
Tarımsal yayım projeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder